В същото време малко по-рано Следственият комитет обяви, че Следственият комитет

...
В същото време малко по-рано Следственият комитет обяви, че Следственият комитет
Коментари Харесай

Русия обяви нов списък на загиналите при атентата в Крокус сити хол, жертвите са 143

В същото време малко по-рано Следственият комитет разгласи, че Следственият комитет на Руската федерация заяви, че е получил 143 сигнала за хора, изчезнали по време на всеобщото ликвидиране край Москва, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Досега са разпознати 84 тела, в това число на пет деца на възраст сред 9 и 16 години. В момента се вършат експертизи, с които да се откри самоличността на останалите жертви, написа Българска телеграфна агенция.

Следователи и криминалисти не престават огледа на мястото на нещастието и изследват изгорялата повърхност, откакто покривът рухна поради пожара. Анализира се информацията в конфискуваните от терористите устройства, с цел да се откри по какъв метод обвинените са употребявали мрежата за обмисляне и осъществяване на всеобщото ликвидиране, прецизира ТАСС.

С днешна дата, преди публикуването на листата, от здравното министерство на РФ по-рано през днешния ден потвърдиха, че жертвите към този момент са станали 140, откакто умря един от ранените, настанени в лечебни заведения, заяви съветският здравен министър Михаил Мурашко, представен от съветските медии ТАСС и " Известия ".

В лечебни заведения остават 80 от най-тежко ранените, включително и 6 деца. По данни на здравните управляващи на Русия при атентата са потърпевши 360 души.

Седем са обвинените все още за терористичната офанзива в Красногорск, като през вчерашния ден беше притеглен още един мъж, задържан и упрекнат за атентата. Алишер Касимов е упрекнат, че е дал квартира на атентаторите в Путилково, която те трансформирали в своя база за подготовка на нападението в концертната зала. Първоначално бяха задържани 11 души. Преките причинители са четирима, измежду тях таджики и киргизстанец. 

Снимка: БТА/ Russian Emergency Ministry Press Service via AP

Терористичната офанзива вечерта преди началото на концерта на известната съветска група " Крокус ". Облечени в камуфлажни дрехи терористи започнаха пукотевица и убиваха хората от упор, след което възпламениха залата. Отговорност пое терористичната формация " Ислямска страна - Хорасан ", а по-късно и съветските управляващи потвърдиха, че по първични данни на следствието причинителите са радикални ислямисти.

Русия обаче заяви, че атентаторите са се упътили да бягат към украинска територия. " Важно е да се отговори на въпроса за какво терористите, след тяхното закононарушение, са пробвали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там? ", съобщи съветският президент Владимир Путин. Според шефа на ФСС зад нападението стоят Съединени американски щати, Англия и Украйна.  " Мислим, че това е по този начин ", отговори шефът на ФСС на въпрос на публицист стоят ли Съединени американски щати, Англия и Украйна зад нападението в Красногорск, осведоми ТАСС.

Украйна отхвърли обвиняванията на Русия в съучастничество в нападението още в първите часове след офанзивата и упрекна режима на Путин в инсценировка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР